Welkom bij het NSKAD!


Al 75 jaar zingen Nijmeegse studenten met veel plezier allerlei klassieke werken, sinds 1974 onder de naam Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Gemiddeld geeft het NSKAD twee keer per jaar een concert, van oude tot moderne stukken, a capella of onder begeleiding van een orkest of ensemble. Naast muzikaliteit vinden we gezelligheid en verbondenheid binnen onze vereniging belangrijk. Dit blijkt wel uit de vele commissies die het koor rijk is en uit de activiteiten en buitenlandreizen die worden georganiseerd. Studenten, ook van buiten Nijmegen, zijn altijd welkom om bij ons koor te komen zingen!

Petite Messe Solennelle van Rossini

Op zaterdagavond 18 januari 2014 zullen wij de Petite Messe Solennelle van Rossini uitvoeren in de Petrus Canisiuskerk in Nijmegen. Meer informatie volgt spoedig.


Lustrumconcert januari 2012

Wil jij zingend je studie door?

Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock! Het koor telt ongeveer 70 leden en is georiŽnteerd op klassieke muziek. Ieder jaar geven we 2-3 concerten . Op dinsdagavond wordt van 20.00u tot 22.30u in een ontspannen sfeer gerepeteerd in de grote zaal van Wijkcentrum Burghardt, Burghardt van den Berghstraat 114 (nabij centrum en station). Na de repetitie drinken we altijd nog wat in het naast het wijkcentrum gelegen cafť "De Kluizenaar".

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Diverse commissies organiseren dan ook allerlei activiteiten, variŽrend van het inmiddels traditioneel geworden intro-bowlen tot een barbecue, muziekavond, diner rouler, spelletjesavond, open podium of herstige boswandeling. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaan we eens in de twee jaar op buitenlandreis. Afgelopen meivakantie zijn we bijvoorbeeld naar Kopenhagen geweest, waar we een enorm leuke tijd hebben gehad en bovendien een mooi concert hebben gegeven met het plaatselijke studentenorkest SymfUni.

Is je interesse gewekt en wil jij ook zingend je studie door? Word dan lid van het Nijmeegs Studentenkoor! Natuurlijk kun je ook een keer geheel vrijblijvend mee komen zingen op dinsdagavond. Let er wel op dat je als nieuw lid helaas niet meer kunt meezingen op ons concert op 8 juni, in verband met de tijd die nodig is om het repertoire daarvan goed in te kunnen studeren. Desondanks ben je van harte welkom om mee te komen zingen tijdens de repetities!

Het koor (2013)