Algemene Informatie

Het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock is een groot koor met zo'n 70 leden. Het is een verzameling uiteenlopende mensen die graag klassiek georiŽnteerde muziek zingen. Onze dirigent is Hans de Wilde. De geschiedenis van het koor gaat terug tot 1937. Toen richtte een groep muziekliefhebbers de vereniging `Alphons Diepenbrock' op. Dr. Alphons Diepenbrock is een van Nederlands belangrijke componisten, die veel koorwerken geschreven heeft. Meer informatie over de geschiedenis van het koor vind je op de pagina historie.

Een van de doelstellingen van het Nijmeegs Studentenkoor is om de leden kennis te laten maken met zoveel mogelijk soorten muziek uit verschillende tijden; van heel oud tot modern klassiek, a capella of met begeleiding van een orkest of ensemble. Zo kan het voorkomen dat barokwerken en zeer moderne muziek binnen één koorjaar worden uitgevoerd. Gemiddeld twee keer per jaar geeft het NSKAD concerten , zowel in Nijmegen als in de regio.

Door haar grootte is het Nijmeegs Studentenkoor ook een goede afspiegeling van het Nijmeegse studentenleven; studenten van vrijwel alle HAN- en RU-faculteiten zijn er in vertegenwoordigd. Bovendien is een lage toelatingsdrempel mogelijk. Aspirantleden hoeven geen koorervaring te hebben.

NSKAD 2013